Спеціальні потреби

Мільярдер Дональд Трамп йде у президенти


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Дональд Трамп оголосив про свою кандидатуру на номінацію від Республіканської партії на президентських виборах 2016 року.

Трамп – дванадцятий республіканець, який прагне замінити у Білому домі президента-демократа Барака Обаму.

Виступаючи у своєму хмарочосі у Нью-Йорку Трамп, який заробив мільярди на ринку нерухомості, пообіцяв, у разі обрання лідером країни, відродити велич Америки.

«Я буду найкращим президентом, якого коли-небудь створював Господь Бог. Точно вам кажу», - з певністю заявив Дональд Трамп.

Його промова також містила безліч гострих висловлювань, у тому числі на адресу Мексики. Трамп заявив, що Мексика – не друг Сполучених Штатів, а мексиканських мігрантів він назвав насильниками і торговцями наркотиками.

Він пообіцяв збудувати «велику стіну» на південному кордоні США для боротьби з нелегальною міграцією.

Міністр внутрішніх справ Мексики піддав критиці Трампа, назвавши його зауваження «упередженими і абсурдними».

Міністр додав, що Трамп, очевидно, не обізнаний з тим, який позитивний внесок вносять мексиканські мігранти в життя Сполучених Штатів.

Досі про своє бажання поборотися за президентське крісло оголосили дванадцять представників Республіканської партії. Серед них, крім Дональда Трампа, колишній губернатор Арканзасу Майк Гакабі, екс-губернатор Нью-Йорку Джордж Патакі, екс-губернатор Техасу Рік Перрі, сенатори Ліндсі Ґрем, Марко Рубіо, Тед Круз і Ренд Пол, колишній виконавчий директор Hewlett-Packard Карлі Фіоріна, нейрохірург Бен Карсон, а також колишній сенатор від Пенсільванії Рік Санторум.

Поки що перед серед республіканців веде Джеб Буш, колишній губернатор Флориди, брат 43-го президента США Джорджа Буша-молодшого і син 41-го президента Джорджа Буша-старшого.

Серед демократів – крім екс-державного секретаря Гілларі Клінтон, свої кандидатури вже оголосили, екс-губернатор Меріленду Мартін О’Меллі, колишній губернатор Роуд-Айленду Лінкольн Чейфі та сенатор від штату Вермонт Бернард (Берні) Сандерс.

Нагадаємо, президентські вибори в США пройдуть 8 листопада 2016 року.

Дивіться також: Джеб Буш вступає у виборчу боротьбу за Білий дім

Буш 2.0 Чим Джеб відрізняється від Джорджа. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:48 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG