ВООЗ розслідує випадки повторного захворювання на COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я розслідує повідомлення про пацієнтів, які одужали від коронавірусу і потім захворіли знову, - повідомили у ВООЗ в суботу, 11 квітня.

Днем раніше з'явилися повідомлення, що в одному зі шпиталів Південної Кореї лікарі готували до виписки пацієнтів, що вилікувались від коронавірусу. Втім у 91-го з них тест на COVID-19 знову показав позитивний результат.

На думку фахівців, швидше всього ці пацієнти не заразились вдруге, натомість у них “знову активувався” той самий коронавірус

На думку фахівців, швидше всього ці пацієнти не заразились вдруге, натомість у них “знову активувався” той самий коронавірус. Втім ці випадки потребують детального дослідження.

“Нам відомо про ці повідомлення щодо людей, які протестувались з негативним результатом на COVID-19 і потім через кілька днів їхній тест був позитивний знову”, - повідомили у ВООЗ на запит американського видання The Hill.

За рекомендаціями ВООЗ, пацієнтів, які перехворіли коронавірусом, можна виписати з лікарні після двох негативних тестів, між проведенням яких минуло 24 години.

За нинішніми дослідженнями, у випадках помірного перебігу хвороби від початку симптомів до одужання від коронавірусу минає в середньому 14 днів.

Дивіться також: Як зробити саморобну маску? Головний лікар США показав як власноруч захистити обличчя

Your browser doesn’t support HTML5

Як зробити саморобну маску? Головний лікар США показав як власноруч зробити покриття для обличчя. Відео