Спеціальні потреби

15 українців евакуювали зі США літаком американської авіакосмічної компанії, - посольство України у США


Посольство України у США повідомило, що у четвер із Вашингтона до Києва евакуювали 15 українських громадян.

Українці змогли дістатись додому завдяки співпраці з американською авіакосмічною компанією "Нортроп Грумман"

Компанія співпрацює з Україною в рамках проекту зі створення ракети-носія "Антарес", який кожні півроку доставляє вантаж до Міжнародної космічної станції. Українців везли чартерним літаком компанії.

"Компанія «Нортроп Грумман» вже декілька років співпрацює з українськими космічними бюро та у квітні планувала відправляти чартер, щоб забрати з України у США українських конструкторів, які допомагають в рамках проекту зі створення ракети-носія «Антарес», який кожні півроку доставляє вантаж до Міжнародної космічної станції. Представники «Нортроп Грумман» люб’язно погодились на пропозицію наших дипломатів скористатись такою можливістю та на шляху Вашингтон-Київ забрати 15 українських громадян, які застрягли у США через карантинні обмеження", - йдеться на сторінці посольства.

"Спеціальний літак мав обмежену кількість місць та забрав лише тих громадян, які подались на програму до Посольства України в США та потребували невідкладної медичної, фінансової або побутової допомоги", - повідомляє українська дипмісія.

Раніше Міністерство закордонних справ України повідомило, що дипломатичні представництва продовжують допомагати українським громадянам, які залишаються за межами України, в межах програми "Захист".

Дивіться також: Чим скорочення бюджету загрожує Українському інституту? Відео

Чим скорочення бюджету загрожує Українському інституту? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:20 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG