У Пакистані загинув лідер аль-Кайди Мустафа Абу аль-Язід

Шейх Мустафа Абу аль-Язід

Представник американської розвідки заявив, що в результаті ракетної атаки в Пакистані загинув третій за значенням лідер терористичної мережі аль-Кайда Мустафа Абу аль-Язід.

Посадова особа, яка говорила за умови нерозголошення свого прізвища, заявила, що службовці розвідки мають «достатні підстави» вірити, що аль-Язід, відомий також як шейх Саїд аль-Масрі, загинув у результаті повітряної атаки в племінному районі Пакистану. Приватні розвідувальні агентства кажуть, що про його смерть повідомило кілька ісламських радикальних Інтернет-сторінок.

В атаці загинули дружина аль-Язіда, три його дочки і внучка, а також інші чоловіки, жінки і діти. Атаку, як повідомляється, здійснено за допомогою невеликого безпілотного літака.

Народжений в Єгипті аль-Масрі керував діяльністю аль-Кайди в Афганістані і Пакистані. Він займався фінансовими справами і оперативним плануванням. Аль-Масрі втримував тісні зв’язки з Осамою бін Ладеном і відповідав за банківські рахунки на Близькому Сході, які були використані для фінансування терористичних атак проти Сполучених Штатів 11 вересня 2001 року.