У США: «Чорна п’ятниця» - марафон покупок у повному розпалі

Your browser doesn’t support HTML5

У День подяки деякі американці поспішають від святкового стола до магазинів



Увечері Дня подяки, коли в деяких сім'ях ще не покінчили з святковою вечерею, люди вже почали шикуватися в черги біля магазинів, готуючись до розпродажів «Чорної п'ятниці».

«Чорна п'ятниця», день після Дня подяки, традиційно вважається початком зимового сезону покупок у США.

Вираз виник у зв'язку з тим, що раніше чорним чорнилом записували прибуток, червоними - збитки.

В останні роки ажіотаж навколо «Чорної п'ятниці» посилився. Тепер це чотириденний шопінг-марафон: в суботу та неділю підключаються невеликі місцеві магазини, а потім настає «Кібер-понеділок» - головний день для онлайн-покупок.

По всій країні, від Флориди до Огайо і Каліфорнії, покупці заздалегідь вишикувалися в черги біля магазинів, плануючи почати День подяки з вигідних покупок.

У четвер магазини роздрібної торгівлі Kmart відкрили свої двері в 6 ранку, а багато торговельних мереж, в тому числі JCPenney, Best Buy і Target, працювали весь день.

Магазин Macy's в Нью-Йорку почав розпродажі в четвер увечері. За словами власників магазину, до відкриття, о п'ятій годині вечора, в черзі вже стояли 16 000 людей.

Дивіться також: Для біженців місцеві активісти зі штату Вірджинія влаштували теплий прийом та святкову вечерю до Дня подяки

Your browser doesn’t support HTML5

Для біженців місцеві активісти зі штату Вірджинія влаштували теплий прийом та святкову вечерю до Дня подяки. Відео