Трампу заморозили Twitter, Facebook і видалили його відеозвернення

Кадр з відеозвернення президента Дональда Трампа, яке було видалене соціальними мережами 6 січня 2021 р.

Президент США Дональд Трамп позбавлений можливості поширювати інформацію у соціальних медіях: Twitter, Facebook, а також Snap після того, як на тлі заворушень у Вашингтоні він знову наполягав на своїй перемозі на виборах у листопаді і висловлював підтримку демонстрантам.

Компанія Twitter заявила, що закрила принаймні три дописи Трампа з огляду на «небувалу і триваючу насильницьку ситуацію у Вашингтоні», після того як прихильники Трампа 6 січня штурмували будівлю Конгресу США, намагаючись зупинити процедуру затвердження перемоги Джо Байдена на президентських виборах.

Це надзвичайна ситуація і ми вдаємося до відповідних надзвичайних заходів включно з видаленням відео президента Трампа. Ми видалили його тому, що на нашу думку воно назагал більше підвищує, а не зменшує ризик триваючого насильства.

Під час безладу на Капітолійському пагорбі в американській столиці загинули чотири людини, включно з жінкою, яка в будівлі зазнала поранень від вогнепальної зброї.

Президент Трамп та його прихильники упродовж кількох місяців повторювали недоведені звинувачення, що вибори були сфальсифіковані.

В одному із закритих дописів у Twitter Трамп сказав, що штурм будівлі був природною реакцією.

Він також звинуватив віце-президента Майка Пенса у тому, що йому бракувало «сміливості», щоб наполягати на тому, що вибори були сфальсифіковані.

Twitter заморозив рахунок Трампа на 12 годин і заявив, що у разі якщо з його стрічки певні дописи не будуть стерті, то президент і далі не зможе використовувати цю мережу.

Тим часом Facebook заморозив рахунок Трампа на 24 години.

Мережа YouTube теж видалила можливість переглядати останнє поширене в соціальних медіях відеозвернення Дональда Трампа, в якому він закликав демонстрантів розходитися по домівках, але також повторив, що «вибори були вкрадені».

Представник компанії Facebook заявив, що те відеозвернення президента «радше підштовхує, а не зменшує ризик триваючого насильства».

Білий дім у середу не коментував дій вказаних компаній.

Дивіться також: 50 на 50: чим керувалися виборці у Джорджії. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

50 на 50: чим керувалися виборці у Джорджії. Відео