Росія почала масштабні навчання на півдні країни, на Кавказі і в Криму

Student groups perform during National Day celebrations in front of the Presidential Palace in Taipei, Taiwan.

Міністерство оборони Росії в четвер повідомило про початок великомасштабних військових навчань на півдні Росії і на спірних територіях біля російських кордонів.

У навчаннях військ ППО, які триватимуть до 10 квітня, беруть участь більше двох тисяч військовослужбовців і 500 одиниць озброєння, повідомляє «Інтерфакс».

Як зазначає Міністерство оборони, навчання пройдуть у Південному і Північнокавказькому федеральному округах. Крім того, маневри пройдуть на російських військових базах у Вірменії, в сепаратистських грузинських регіонах Абхазії і Південної Осетії, а також в українському Криму, анексованому торік Москвою.

Захід, ймовірно, розцінить маневри як демонстрацію сили на тлі найсерйознішого погіршення відносин з Росією з часів «холодної війни» у зв’язку з кризою в Україні.

Київ і Захід звинувачують Росію у сприянні атакам сепаратистів у Східній Україні за допомогою своїх військ і зброї. Росія неодноразово відкидала ці звинувачення. На прес-конференції в Москві заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов заявив, що активність НАТО біля російських кордонів значно перевищує активність російської армії.

«Країни НАТО використовують ситуацію в південно-східному районі України як виправдання для просування ближче до російських кордонів», – сказав він.

У середу командування альянсу заявило, що група кораблів НАТО прибула в Чорне море для проведення навчань з кораблями Болгарії, Румунії і Туреччини.