Російський Міг-31 здійснив "супровід" американського літака-розвідника над Тихим океаном

Російський винищувач Міг-31

У п’ятницю російські державні ЗМІ повідомили, що над нейтральними водами Тихого океану росіяни виявили розвідувальний літак ВПС США RC-135. Відповідно до заяви Міноборони Росії, на яку звернули увагу у виданні Newsweek, російський Міг-31 було підняти у повітря "для ідентифікації повітряної цілі та недопущення порушення державного кордону Російської Федерації".

“Після того, як іноземне військове судно розвернулося від державного кордону, російський винищувач безпечно повернувся на авіабазу”, - повідомили росіяни.

Міністерство оборони Росії у Твітері повідомило про інцидент. Американське видання Newsweek звернуло увагу, що раніше Міноборони Роії розмістило відео подібної події, яка відбулась біля південно-східного берега Камчатки.

Раніше цього тижня НАТО змушене було застосувати винищувачі з Естонії, Литви та Польщі, щоб перехопити над Балтійським морем російські бомбардувальники Ту-160 та винищувачі, які їх супроводжували, Су-27 і Су-35.

Після того, як Росія у п'ятницю заявила, що почала вивід військ від українського кордону, Пентагон відповів, що “поки рано” робити висновки про відведення військ.

Дивіться також: Речник Державного департаменту США прокоментував дії Росії та плани США щодо допомоги Україні

Your browser doesn’t support HTML5

Речник Державного департаменту США прокоментував дії Росії та плани США щодо допомоги Україні. Відео