У Карачі не припиняється хвиля убивств

Пораненого привезли до лікарні в Карачі

Пакистанські офіційні особи повідомили, що в південному портовому місті Карачі загинуло ще 16 людей. В результаті політично мотивованого насильства протягом останніх чотирьох днів там загинуло майже 50 людей.

Посадовці заявили, що у вівторок озброєні чоловіки на мотоциклах обстріляли ринок у районі Шер Шах, вбиваючи 11 людей. Щонайменше п’ятеро інших загинули в окремих атаках.

Хвиля насильства, яка спалахнула в Карачі в суботу, збіглася в часі із запланованими на неділю виборами законодавця на місце попередника, який був убитий цього року. Провінційний законодавець Реза Гейде з руху Муттавіда Каумі був убитий у Карачі у серпні. Вбивство викликало чотириденну хвилю насильства, в результаті якої загинуло щонайменше вісімдесят п’ять мешканців міста.

Рух Муттавіда Каумі, який представляє громаду, що на загал розмовляє мовою урду, і суперницька Національна партія Авамі звинувачують одна одну у відповідальності за насильство.

Тимчасом у північно-західному районі Пакистану, в племінному районі Південний Вазиристан – за повідомленням офіційних осіб – екстремісти атакували військовослужбовців, вбиваючи трьох солдатів.