У Пакистані екстремісти атакували дві мечеті мусульманської секти

Пакистанська поліція займає бойові позиції біля мечеті

За повідомленням пакистанських офіційних осіб, ймовірні бойовики Талібану атакували дві мечеті, що належать мусульманській секті Ахмаді в північно-східному місті Лахор, убиваючи щонайменше 80 людей.

Поліція каже, що озброєні нападники, деякі з поясами з вибухівкою, були озброєні гранатами, коли атакували мечеті незабаром після того, як у п’ятницю розпочалися традиційні молитовні зібрання. Поранення отримало понад 80 людей.

Неподалік мечетей сталися перестрілки між поліцією і нападниками.

Обидві мечеті є центрами Ахмаді – невеликої мусульманської секти, проти якої в минулому чинилось насильство, хоча ніколи такого масштабу. У 70-х роках, під тиском з боку суннітської більшості, Пакистан, який офіційно є мусульманською державою, в проголосив, що віруючі Ахмаді не є мусульманами.

Поліція каже, що напад на мечеть у районі Модель Таун був короткий і що щонайменше один нападник загинув, а двох було затримано. Проте в районі Гархі Шагу протистояння тривало кілька годин, тому що нападники взяли кількох людей заручниками. У момент, коли поліція ввійшла до мечеті, три нападники підірвали себе вибухівкою.

Керівник провінції Пенджаб Шабхаз Шариф заявив, що Пакистан поборюватиме всі форми тероризму та екстремізму.