У Південній Кореї відбулися навчання цивільної оборони

  • Ihor Hulawyj

Навчання цивільної оборони в Сеулі

У центральному районі Сеула гуділи сирени і зупинився автомобільний рух. В столиці Південної Кореї відбувалися найбільші дотепер навчання цивільної оборони. Громадяни були в протигазах, а в повітрі пролетіли літаки. Це була підготовка на випадок північнокорейської повітряної атаки.

Навчання, під час яких координатори скеровували громадян до багатьох тисяч бомбосховищ по всій країні, відбулися серед напружених відносин, спричинених атакою північнокорейської артилерії на південнокорейський острів і затопленням південнокорейського фрегата «Чхонан» у березні.

Прем’єр-міністр Південної Кореї заявив у радіопромові, що завданням навчань є бути готовим на випадок чергової північнокорейської атаки. Уряд обіцяв вдатися до жорсткої військової реакції на випадок нової агресії.

У повідомленнях сказано, що більшість громадян виконала вимоги навчань, які розпочалися о 14:00 за місцевим часом і тривали 15-20 хвилин. Суднам, поїздам, літакам і автомобілям на автострадах дозволено нормально продовжувати працю під час навчань, хоча відомий надзвичайно швидкий поїзд здійснював рейс дещо повільніше.