«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за смерть 20 єгипетських військових

Пов’язане з «Ісламською державою» єгипетське екстремістське угруповання взяло на себе відповідальність за хвилю атак у середу на Синайському півострові, в результаті яких, за словами представників органів безпеки, загинуло щонайменше 20 військовослужбовців.

Атаки, скеровані проти кількох військових контрольних пунктів, включали також самогубну атаку неподалік міста Шейх Зевейд.

У заяві угруповання «Ісламська держава» сказано, що екстремісти завдали ударів по п’ятнадцятьох різних контрольно-пропускних пунктах.

Ісламські екстремісти на Синаї часто атакують об’єкти єгипетських сил безпеки, вдаючись до бомбових атак і перестрілок, зокрема від 2013 року, коли від влади усунуто ісламістського президента Мохамеда Мурсі. Державний переворот усунув тодішній начальник збройних сил, нінішній президент Абдель Фаттах ель-Сисі.

Найновіші атаки сталися сталися після недавньої бомбової атаки в Каїрі, в результаті якої загинув високопоставлений єгипетський прокурор Гішам Баракат.

Реакцією ель-Сисі була обіцянка загострення антитерористичних законів і звинувачення на адресу Мусульманського братства у відповідальності за смерть Бараката.

Прокурор відповідав за справи багатьох тисяч ісламістів, ув’язнених і засуджених у результаті масових судових процесів з метою придушення політичних противників після усунення Мурсі з посади.