Військова рада Єгипту призначила комісію з внесення змін до конституції

Голова Вищої ради військового командування збройних сил Єгипту Гуссейн Тантаві

Військові правителі Єгипту призначили колишнього суддю головою комісії, завданням якої є внести зміни до конституції, аби підготувати грунт для проведення демократичних виборів у країні ще цього року.

Колишній єгипетський суддя Тарек ель-Бішрі очолить комісію, до складу якої також входять чинні судді, юрисконсульти та колишній законодавець Собі Салех, який є членом офіційно забороненого в Єгипті ісламістського угруповання «Мусульманське братство». Комісія провела своє перше засідання у вівторок з головою Вищої військової ради Єгипту Гуссейном Тантаві.

На своїй зустрічі з Радою у неділю, продемократичні активісти сказали, що Рада обіцяла їм опрацювати поправки до конституції через 10 днів і провести всенаціональний референдум у цій справі протягом двох місяців.

Опрацювання нової конституції було однією з головних вимог опозиції, яка змусила авторитарного президента Госні Мубарака піти у відставку минулого тижня і передати владу військовим. Попередня конститція Єгипту, дію якої призупинили військові правителі, містила в собі положення, які гарантували збереження влади Мубарака і його соратників.