Діти-солдати Центральної Африки

За оцінками експертів у національній армії Чаду, в лавах бойовиків та поліції нараховується від 7 000 до 10 000 дітей-солдатів. За оцінками дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ всього у світі налічується чверть мільйона дітей-солдатів.

"Дітей вербують до складу військових формувань не тільки тому, що не вистачає дорослих. На відміну від дорослих воїнів, вони невибагливі й більш дисципліновані, ними легше керувати". Пише ЦДО Міноборони України "Військо України".

Юний солдат Суданської народної армії визволення тримає зброю під час демобілізації солдатів у Румбеку, південний Судан.

Африканські країни в яких, за даними ООН, бойовики найактивніше використовують дітей-солдатів протягом останніх 5 років.

"Діти-солдати зазвичай професійно підготовлені не гірше за дорослих. Більше того, нерідко вони навіть небезпечніші". Пише ЦДО Міноборони України "Військо України".

Організація "Save the Children" лобіює угоду ООН, яка має підняти мінімальний вік залучення до військової служби до 17-ти років.

"Оскільки діти переважно дуже слухняні солдати, їм доручають найнебезпечніші завдання, штовхають на жорстокі злочини". Пише ЦДО Міноборони України "Військо України".