Президент Байден зустрінеться з президентом Зеленським у Білому домі 12 грудня

Президент Зеленський та президент Байден, Білий дім, 21 грудня, 2022 року.

Президент Байден запросив президента України Володимира Зеленського до Білого дому на зустріч у вівторок, 12 грудня, щоб підкреслити непохитну відданість Сполучених Штатів підтримці народу України, який захищається від жорстокого вторгнення Росії, повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр у неділю.

"Поки Росія нарощує свої ракетні та безпілотні удари по Україні, лідери обговорять нагальні потреби України та життєву важливість подальшої підтримки Сполучених Штатів у цей критичний момент", - сказала речниця.

"11 грудня Володимир Зеленський розпочне робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Президент України зустрінеться з Президентом США Джозефом Байденом, проведе низку зустрічей і переговорів», - повідомляє офіс президента Зеленського в Телеграм каналі.

"Володимир Зеленський фокусуватиметься на забезпеченні єдності США, Європи та світу навколо підтримки України в захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах і повазі до суверенітету кожної нації", - йдеться в повідомленні ОП.

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році.

Зустріч відбудеться на тлі дебатів в Конгресі США щодо погодження додаткового фінансування для України.

Як раніше повідомляв Голос Америки, в неділю президент України Володимир Зеленський взяв участь в інавгурації нового президента Аргентини Хав'єра Мілеі у Буенос-Айресі.

Перебуваючи в Аргентині, Зеленський також провів низку зустрічей з латиноамериканськими лідерами: з президентами Парагваю Сантьяго Пеньєю, Уругваю Луїсом Лакальє Поу та Еквадору Даніелем Нобоа.