Серед багатіїв світу Рінат Ахметов – на 39-му місці

  • Олена Пронічева

Американський журнал «Форбс»

Американський журнал «Форбс» оприлюднив 25-ий щорічний рейтинг мільярдерів світу. Серед українців, що потрапили до списку, найбільший статок має депутат та бізнесмен Рінат Ахметов. Його бізнес експерти оцінили у 16 мільярдів доларів.

За Рінатом Ахметовим йде Віктор Пінчук, який посів 336-те місце із статком у 3,3 мільярди доларів.

420 місце в списку займає Вадим Новінський, який є громадянином Росії, але живе в Україні. Він є президентом групи «Смарт-Холдинг», яка володіє 25% акцій компанії «Метінвест» Ріната Ахметова. Його статок оцінили у 2,7 мільярдів доларів.

Третіми найбагатшими українцями стали Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов. Їх капітал оцінили у 2,5 мільярди доларів.
Всього у рейтинг «Форбса» потрапило 8 українців, які разом володіють 30,3 мільярдами доларів.

Очолює рейтинг, як і в минулому році, мексиканський бізнесмен Карлос Слім, із статком у 74 мільярди доларів. А на другому місці – засновник корпорації «Майкрософт» Білл Ґейтс із 56 мільярдами доларів.

Загалом список складається із 1, 210 мільярдерів, загальна сума статків яких становить 4,5 трильйона доларів. Як стверджує «Форбс», цього року збільшилася кількість китайських багатіїв, а Москва стала містом, у якому проживає найбільша кількість мільярдерів у світі.