Кандидати коментують результати першого туру, Янукович погоджується на теледебати - 2004-11-11

Київ – 10 листопада. Учасники другого туру президентських виборів – Віктор Ющенко та Віктор Янукович – назвали свої результати успіхом, при чому дiючий прем`єр також дав згоду на участь у теледебатах.

Після десяти днів офіційного підрахунку голосів, інформацію про остаточні результати кандидати зустріли без особливо виражених емоцій. Віктор Ющенко своє перше місце назвав перемогою усіх своїх прихильників:

«Я вiтаю тих виборцiв, якi пiдтримали мене, тому що це їхня боротьба, перш за все».

Прем`єр Янукович дочекався оприлюднення результатів і відразу їх прокоментував. Він сказав, що своїм результатом задоволений. І що друге місце не завадить йому перемогти у першому турі.

«Що стосується першого туру, то я вже сказав, що якщо його порiвняти з футболом, то у мене була гра на чужому полi».

Заради перемоги Янукович готовий навіть до теледебатів, від яких він відмовлявся вже кілька разів. Він каже, що піти на теледебати його надихнули листи виборців.

«Теледебати дають можливiсть подивитися хто є хто. I у мене є з чим йти на теледебати i я все ж таки прийняв рiшення вiдкинути емоцiї i йти на теледебати. Тому я на теледебати пiду». Теледебати відбудуться за 5 днів до виборів. Ющенко та Янукович дискутуватимуть аж півтори години. На незалежному майданчику і в прямому ефірі.

Від четверга обоє кандидатів повертаються до активної виборчої кампанії. Штаб Януковича обіцяє оприлюднити нові соціальні ініціативи прем`єра, показати його людське обличчя та закликати тих, хто підтримує програму Януковича – подвійне громадянство, російську у якості державної мови - прийти на виборчі дільниці і відстояти свій вибір.

Ющенко обіцяє своїм прихильникам продовжити безпосереднє спілкування з ними у регіонах. У суботу він зустрінеться з харків`янами.