Сергій Тігіпко готовий взяти участь у президентських виборах. - 2003-11-29

Голова партії «Трудова Україна» Сергій Тігіпко заявляє, що готовий взяти участь у президентських виборах наступного року. Про це він сказав у п’ятницю на черговому з’їзді партії у Києві.

За словами Тігіпка, участь «Трудової України» у президентських виборах буде визначатися розстановкою сил у центристському політичному блоці і прийняттям рішення щодо єдиного кандидата. Він зауважив, що поступиться власними та партійними амбіціями якщо більшості вдасться домовитися про спільні дії на виборах.

Сергій Тігіпко: «Я вважаю, що це треба робити чим скоріше, тим краще. Максимально до кінця зими. Але бажано навіть до середини зими завершити це. Інакше можуть початися невідворотні речі. Просто треба починати переговори про єдиного кандидата. Поки що таких серйозних переговорів немає між політичними партіями».

Як сказав голова Нацбанку, якщо такої домовленості серед центристів не буде, «Трудова Україна» зобов’язана висунути свого кандидата в президенти. Тігіпко вважає, що морально і фізично готовий до боротьби за владу.

Лідер трудовиків, які мають чисельну фракцію у Верховній Раді зробив також декілька заяв щодо політичної реформи. Він вважає, що очолювана ним партія не повинна підтримувати проведення наступних виборів президента у Верховній Раді, а віддати перевагу всенародному голосуванню.

Тим часом у Верховній Раді поширюється неофіційна інформація, що Конституційний Суд у п’ятницю прийняв рішення про можливість нинішньому президенту Леоніду Кучмі балотуватись ще на один термін.

Однак офіційного оголошення висновків з цього питання поки що не було. Представники фракцій парламентської більшості висловлювали думку, що Леонід Кучма може стати їхнім єдиним кандидатом на президентську посаду в разі позитивного висновку Конституційного Суду.