Напередодні виборів в Іраку у  Наджафі згинуло четверо людей

Від вибуху підкладеної в автомобіль бомби в місті Наджаф загинуло 4 людей, а щонайменше 50 осіб отримали поранення. Це трапилось напередодні критично важливих виборів в Іраку у неділю.

За повідомленням представників іракської влади, вибух стався поблизу святині імама Алі, що є місцем щорічного паломництва для мільйонів прочан - шиїтів, які прибувають туди із Іраку та Ірану.

За повідомленням поліції, усі чотири вбиті особи були іранськими туристами.

Вибух стався після отриманого у п’ятницю попередження від Ісламської держави Іраку - групи пов’язаної з Аль-Кайдою. Вона погрожувала, що кожен, хто піде голосувати, ризикує життям.

Десятки тисяч іракських солдатів вже патрулюють вулиці іракських міст. Посилено також заходи безпеки вздовж кордонів з Іраном та Сирією, а один контрольно-пропускний пункт у південному місті Басра, що межує з Іраном, вже закритий.

Всенаціональні вибори в Іраку вважаються випробуванням спроможності Іраку втримувати безпеку і забезпечити безперешкодне передання влади в країні.

Держсекретар США Гилларі Клінтон сказала у п’ятницю, що ніякі насильницькі акти, ані політичний хаос, не вплинуть на плани Сполучених Штатів про вихід з Іраку.