Кондоліза Райс критикує закордонну політику Росії

У Вашингтоні Державний секретар США Кондоліза Райс у своїй промові піддала дії Росії найбільшій критиці за останні кілька років. Росія здійснює тиск на сусідні країни, використовує енергетичні ресурси як зброю у просуванні своїх геополітичних інтересів, погрожує використанням ядерної зброї, продає зброю країнам, які загрожують міжнародній безпеці, переслідує і знищує журналістів та десидентів – таку картину сучасної Росії змалювала Державний секретар Кондоліза Райс, виступаючи у четвер.

За словами американського високопосадовця, США та країни Європи повинні спільно протистояти такій поведінці Росії і захистити не лише Грузію, але й самих себе та росіян, багато з яких прагнуть кращих відносини із Заходом.

Тим часом міністр оборони США напередодні зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО, закликає уникати прямої конфронтації з Росією. Ця заява прозвучала у час коли Організація з Безпеки та Співробітництва у Європі повідомила про припинення переговорів з Росією щодо направлення у регіон спостерігачів, оскільки не вдалося досягти домовленості щодо їх допуску на територію Південної Осетії.