Наталію Лігачову нагороджено премією ‘Інтерньюз’

У Вашингтоні відбулась церемонія нагородження премією «Інтерньюз» журналістів лідерів у своїх спеціалізаціях. Серед цьогорічних лауреатів – редактор українського видання «Телекритика» Наталія Лігачова. Її нагородили за плідну роботу у розвитку незалежного Інтернет-видання в умовах цензури.



Другий рік неприбуткова організація «Інтерньюз», яка вже 26 років поспіль навчає професійним стандартам журналістики, нагороджує журналістів різних регіонів планети за їх професійні досягнення.

Цього року володарями нагороди стали Меріан Перл за її журналістську та письменницьку роботу, Тед Леонсіс – продюсер документальних фільмів, радіопродюсер з Кенії Толе Ньата, репортер з В’єтнаму Ханґ Коґ Зунґ та редактор українського видання «Телекритика» Наталія Лігачова.

З подіуму Вашингтонського музею новин, де проходила церемонія нагородження Наталія подякувала за нагороду:

«Я щиро вам вдячна не лише як представник «Телекритики», але і як представник українського народу, який дуже хоче демократії і, навпаки, не дуже хоче її українська влада».

Вона також наголосила на важливості місії журналістів служити суспільству. За словами Наталії, розмовляючи зі своїми колегами, які стали володарями нагороди, вона може з впевненістю сказати, що проблеми з якими стикаються журналісти у світі схожі:

«Схожі проблеми в тому, що справжні професійні журналісти, які розуміють свою соціальну місію, завжди стоять на сторожі інтересів суспільства, а не інтересів влади чи бізнесу. Коли я сказала, що в нашій країні головна проблема те, що новини, на жаль, продаються і існує корупція, в залі було помітно пожвавлення. І я думаю, що ця проблема існує в інших країнах, але в менших розмірах. Однак є журналісти, які тримають спину і відстоюють права демократичної журналістики – це дуже добре».

За недовгий період існування нагороди «Інтерньюз» її володарями стали десять журналістів з різних країн світу.