Політики знову не домовилися про початок роботи парламенту

Українські політики, які отримали мандат довіри від народу на позачергових виборах до Верхвоної Ради, досі не можуть домовитися між собою, як і коли почне працювати новообраний парламент. Засідання робочої групи знову закінчилося нічим.

В Україні нині модні порівняння з сусідкою Польщею. Там теж були дочасні вибори, але за два тижні після українських. Тим не менш, новий парламент вже працює, прем’єра призначено і уряд практично сформовано. Українські ж політики залишаються відданими своїм традиціям – не виконувати обіцянок, даних виборцям і надалі демонстурвати невміння домовлятися.

Засідання робочої групи знову закінчилося нічим. Політики вкотре не змогли домовитися навіть про те, хто буде керівником цієї групи, до робочих питань, як і коли відбуватиметься перше засідання ради.

Помаранчеві висунули на голову цієї комісії Романа Зварича, регіонали та комуністи – Адама Мартинюка. Голоси за них розділилися порівну – 15 на 15. Це і завело ситуацію у черговий штопор. Регіонали і комуністи принципово хочуть свого голову, Тимошенко каже, що вона хоч за чорта лисого, аби тільки комісія запрцювала, але НСНУ категорично проти Мартинюка, бо він – комуніст.

Вирішувати цю справу будуть вже завтра, але лідерка БЮТ нагадує всім, якщо підготовка зірветься, це не означає зриву роботи Ради, мовляв та буде змушена зібратися у відведений для цього термін – до 26 листопада і вже на місці голосуватиме, хто де сидітиме і хто вестиме засідання. Втім, не виключено, що це призведе до певного хаосу і навіть до зриву цього першого засідання, що заведе ситуацію у ще більшу безвихідь.

Однак, регіонали сьогодні таки зробили крок, на який від них чекали вже два тижні – подали документи на реєстрацію в ЦВК. Кажуть, що вони не мали мети затягувати, просто багато часу забрала процедура звільнення їхніх кандидатів з Кабімну. Їх реєстрації очікують вже у середу.