Ізраїльський уряд поновить авіарейди

Ізраїльський уряд прийняв рішення поновити авіарейди проти палестинських бойовиків, відповідальних за ракетний обстріл ізраїльської території із сектора Газа.

Офіційну заяву такого змісту оприлюднив офіс прем'єр-міністра Ізраїлю Егуда Олмерта. У документі зазначено, що “Ізраїль вдасться до нанесення точечних ударів проти бойовиків, які обстрілюють ракетами територію Ізраїлю”. Глава ізраїльського уряду висловив надію, що палестинська влада співпрацюватиме з ними у цьому питанні.

Між тим керівництво Палестинської автономії попередило Ізраїль, що його рішення може призвести до ескалації насильства. Радикальне угруповання “Ісламський джигад”, яке в основному відповідьне за ракетний обстріл Ізраїлю, уже заявило, що вдасться до відплатних дій проти єврейської держави.

Також у четвер міністр закордонних справ Єгипту заявив, що викрадений бойовиками ізральський солдат – живий. Нагадаємо, що саме його захоплення закінчилося конфліктом між Ізраїлем і угрупованням “Гезбола”, що діє на території Лівану.