Поліцейського з Нью-Йорка звинуватили у шпигунстві на Китай

В понеділок у США заарештували офіцера поліції Нью-Йорка за звинуваченнями у тому, що він шпигував за вихідцями з Тибету, що проживають в Нью-Йорку, і доповідав про їхні дії посадовцям консульства Китаю.

Заступник головуючого директора ФБР Нью-Йорка Вільям Свіні заявив, що звинувачений «діяв від імені іноземного уряду, брехав, щоб отримати доступ до дерожавної таємниці, використовував свою посаду офіцера поліції Нью-Йорка, щоб допомогти шкідливим та незаконним спробам уряду Китаю залучити джерела для розвідки».

За заявами звинувачення, 33-річний Баймадіже Ангванг, який народився в Тибеті, серед іншого «використовував свою посаду в Поліції Нью-Йорка, щоб надавати посадовцям консульства доступ до високопосадовців поліції міста, надаючи їм запрошення на події поліції Нью-Йорка».

Ангванг, який спершу прибув до США в рамках культурного обміну, потім попросив політичного притулку в країні, заявивши, що в Китаї він стане метою переслідувань та катувань через свою тибетську національність, але потім декілька разів їздив до Китаю, заявила служба Прокурора США в Східному районі Нью-Йорка. Прокурори звинувачують Ангванга в тому, що він отримав притулок у США на основі неправдивих заяв.

З 2009 по 2014 рік Ангванг служив у морській піхоті США і в 2013 році проходив службу в Афганістані, згідно до даних Сухопутних сил США, які наводять ЗМІ.

Дивіться також: Президент Трамп заявив, що вже на цьому тижні оголосить ім’я кандидата на посаду Верховного судді США. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Президент Трамп заявив, що вже на цьому тижні оголосить ім’я кандидата на посаду Верховного судді США. Відео