Протистояння російським хакерам - США висунули нові звинувачення, Німеччина заявила про можливі санкції

Агентство з національної безпеки США публічно звинуватило російську хакерську групу в тому, що вона з серпня 2019 року зловживає недоліком в програмному забезпеченні Exim, яке призначене для пересилання повідомлень і застосовується в програмі Linux.

За повідомленням Агентства, група хакерів відома під назвою Sandworm проводила свої напади намагаючись отримати неправомірний контроль над комп‘ютерами.

В лютому США та Британія ідентифікували Sandworm як підрозділ російської розвідки ГРУ.

Раніше цю групу пов‘язували з кібернападом NotPetya, який спричинив збої у системі міжнародних поставок в 2018 році а також з нападами на електростанціях в Україні в 2015 та 2016 роках.

Питання протистояння російським хакерам отримало новий поштовх цього тижня і в Німеччині. У четвер 28 травня Міністерство закордонних справ Німеччини викликало посла Росії для обговорення можливих санкцій через хакерський напад 2015 року.

Дивіться також: Меркель назвала «обурливими» хакерські напади ГРУ, спрямовані проти неї

«Посла Росії було поінформовано, що на основі ордера на арешт виданого Прокуратурою 5 травня проти росіянина Дмітрія Балдіна, уряд Німеччини звернеться до Брюсселя для застосування режиму санкцій в кіберсфері проти відповідальних за напади на німецький Бундестаг, включаючи проти пана Балдіна», - йдеться в заяві міністерства.

Цього місяця канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що Росія проводила проти неї кібернапади в 2015 році заявивши про наявність доказів цих спроб шпигунства а також заявила, що може розглянути застосування санкцій проти Росії.

Дивіться також: Що у США кажуть про можливість голосування поштою на виборах. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Що у США кажуть про можливість голосування поштою на виборах. Відео