В Багдаді внаслідок вибухів загинули принаймні 124 особи

Міністр оборони Іраку Халед аль-Обейді зустрівся в Багдаді з послом США в Іраку Стюартом Джонсом після двох вибухів в різних районах іракської столиці, в результаті яких загинули 124 людини і отримали поранення не менше 186. Вони обговорили шляхи розвитку співпраці між двома країнами в боротьбі з «Ісламським державою».

У ніч на неділю терорист-смертник підірвав замінований автомобіль в людному торговому районі Каррада. В результаті цього теракту, який став найбільш кровопролитним для іракської столиці в цьому році, загинули принаймні 119 осіб, ще 170 отримали поранення.

Відповідальність за цей вибух взяла на себе «Ісламська держава», яка заявила, що теракт був спрямований проти шиїтів. Вибух стався у той час, коли на вулицях району після денного посту було багато людей. З наближенням кінця священного місяця Рамадану, багато мусульман виходять, щоб закупити продукти для святкування Урази Байрам.

Другий вибух прогримів в районі Шааб на півночі Багдада. Загинули не менше п'яти осіб, 16 отримали поранення. За цей теракт відповідальність на себе ніхто не взяв.
Папа Франциск помолився за жертв теракту в Іраку і вибуху в Дацці, Бангладеш, який прогримів в п'ятницю. Виступаючи перед тисячами віруючих на площі святого Петра, понтифік попросив всіх присутніх помолитися за них:

«Дорогі брати та сестри, я висловлюю свою близькість з родинами загиблих та поранених під час нападу, який стався вчора у Дацці. А також під час атаки в Багдаді….Давайте разом за них помолимся, помолимся і за загиблих. Давайте попросимо Господа торкнутися сердець насильників, засліплених ненавистю»