Спеціальні потреби

Збройні сили Зімбабве унеможливлюють президенту Мугабе залишити свою резиденцію


Президент Роберт Мугабе
Президент Роберт Мугабе

Президент Південно-Африканської Республіки Джейкоб Зума заявив, що багаторічний лідер Зімбабве Роберт Мугабе «не може залишити свого дому». Як здається, це результат підтримуваних збройними силами країни зусиль з метою усунути його від влади після 37 років на посаді.

Зума, який очолює Співтовариство розвитку Півдня Африки (САДК), заявив, що в середу вранці він розмовляв з президентом Мугабе« який дав зрозуміти, що він не може залишити дому, але що почуває себе добре. ПАР також втримує контакт зі збройними силами Зімбабве».

Цей розвиток подій є реакцією на непопулярні кроки Мугабе на початку цього місяця, коли він усунув з посади свого заступника Еммерсона Мнангагву і дав зрозуміти, що планує замінити усунутого віце-президента своєю дружиною.

Вчора на вулицях столиці країни Гараре з’явилися танки. День раніше командувач збройних сил Константіно Чівенга попередив, що він «втрутися», якщо Мугабе не припинить намагань усунути з правлячої партії прихильників віце-президента. З часу усунення віце-президента 5 листопада арештовано десятки людей. Після цієї заяви правляча партія звинуватила генерала Чівенгу в тому, що він поводиться «по-зрадницьки».

В середу вранці солдати зайняли телевізійну станцію.

Правляча партія Зімбабве заявивла у соціальних мережах, що Мнангагва повернеться на посаду. Місце його знаходження невідоме, але поширюються вістки, що він перербуває в Південно-Африканській Республіці.

Дивіться також: Американські науковці вперше побачили і почули, як у космосі утворюються важкі метали

Американські науковці вперше побачили і почули, як у космосі утворюються важкі метали. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG