Спеціальні потреби

У Ємені продовжуються масові протести


Демонстранти радіють після підпалу автомобіля, що належав прихильнику президента Ємену
Демонстранти радіють після підпалу автомобіля, що належав прихильнику президента Ємену

У вівторок у Ємені тисячі людей взяли участь в антиурядових протестах, закликаючи президента Алі Абдаллу Салеха подати у відставку.
Антиурядові демонстранти зібралися в столиці країні Сані та в портовому місті Адені. Надійшли повідомлення про незначні сутички між демонстрантами і прихильниками президента, але, як здається, нікого не було серйозно поранено.

У понеділок Алі Абдалла Салех звинуватив опозицію у робленні неприйнятних вимог щодо його відставки. Він наполягав, що залишиться до кінця свого семирічного терміну, тобто до 2013 року. Президент Салех є при владі від 1978 року.

Переважно студентські демонстранти вигукують гасла з вимогами до відставки президента і проведення демократичних реформ. Так відбувається щодня від 14 лютого, коли єгипетські демонстранти змусили свого автократичного президента подати у відставку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG