Спеціальні потреби

Світовий банк прийняв нову Стратегію партнерства з Україною


Світовий банк прийняв нову Стратегію партнерства з Україною
Світовий банк прийняв нову Стратегію партнерства з Україною

Рада директорів Світового банку обговорили нову Стратегію партнерства з Україною на 2012-2016-ий роки. Стратегія передбачає інвестиційну програму кредитування розміром у 500 мільйонів доларів на рік. Як очікується, Міжнародна фінансова корпорація (IFC) надасть додаткові кошти у розмірі до 400 мільйонів доларів на рік. Стратегія Світового банку також передбачає надання аналітичних і консультаційних послуг та технічну допомогу.

Допомога Світового банку буде зосереджена у двох сферах. Одна з них – поліпшення надання державних послуг та фінансування. Зусилля банку будуть спрямовані на покращення: фінансового управління; надання послуг в галузі охорони здоров'я, соціальної допомоги та освіти; надання комунальних послуг.

Світовий банк буде фінансувати інвестиції в інфраструктуру громадського сектора, зокрема у вдосконалення управління та моніторингу надання державних послуг. Приділятиме увагу покращенню діалогу між урядом і громадянським суспільством у сферах охорони здоров'я, комунальних послуг та державних закупівель.

Інвестиційні програми Світового банку будуть також спрямовані на поліпшення бізнес-клімату в Україні, зменшення витрат на ведення бізнесу як українськими, так і іноземними інвесторами, залучення приватних інвестицій у сільське господарство України.

Сьогоднішній кредитний портфель інвестицій Світового банку для України включає в себе 11 операцій на загальну суму 1,8 мільярда доларів. З них 67% неосвоєних. Тому прийнята стратегія співпраці буде спрямована на залучення нових інвестицій та ефективнішу реалізацію існуючих проектів.

Стратегія Міжнародної фінансової корпорації в Україну буде спрямована на підтримку та розвиток фінансових ринків, агропромислового комплексу та інфраструктури. IFC також зосередиться на поліпшенні бізнес-середовища та енергоефективності в Україні.

Україна приєдналася до Світового банку в 1992-му році. Зобов'язання фінансової установи перед Україною становлять понад 7 мільярдів доларів на 39 операцій. Міжнародна фінансова корпорація інвестувала в цілому 1 мільярд 657 мільйонів доларів у 63 проекти і залучила додаткові 632 мільйони доларів у вигляді синдикованих кредитів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG