Спеціальні потреби

У США троє жінок врятувались з 10-річної неволі


У США троє жінок врятувались з 10-річної неволі
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

У США троє жінок врятувались з 10-річної неволі

Троє жінок, які зникли понад 10 років тому, були знайдені в будинку по сусідству з домами їхніх родин у місті Клівленд у штаті Огайо. Сьогодні усі вони перебувають зі своїми рідними та знаходяться в задовільному стані.

Жінок вже вважали загиблими. Аж раптом – вони знайшлися.

Мішель Найт, Аманду Беррі та Джіну ДеХесус знайшли в будинку на тихий вулиці в Клівленді у понеділок ввечері. Сусід Чарльз Ремзі, який вечеряв в Макдональдсі напроти, раптом почув жінку, що благала про допомогу:

«Я подивився і побачив цю дівчину, яка гамселила по дверях як божевільна. Ми вибили нижню частину дверей. Вона вилізла зі своєю донькою. Ми пішли до мого будинку, звідки вона подзвонила в 911».

(запис розмови) «Поліція? Допоможіть мені. Я - Аманда Беррі і я була викрадена десять років тому. Я зараз тут. Я зараз на волі».

Аманда Беррі зникла в 2003 році, за день до свого сімнадцятиріччя. Сьогодні їй 28 років. Всередині будинку поліція знайшла Джіну ДеДжесус, яка зникла у віці 14 років, повертаючись зі школи. Третя жінка, Мішель Найт, зникла у 2002-му році, коли їй був 21 рік. Поліція доставила їх до лікарні для обстеження.

Лікар Джеральд Малоні каже, що зараз жінки в безпеці і, як виглядає, вони перебувають у задовільному стані.
Поліція? Допоможіть мені. Я - Аманда Беррі і я була викрадена десять років тому. Я зараз тут. Я зараз на волі.
уривок запису 911
​У вівторок зранку їх вже виписали з лікарні. Затримала поліція і підозрюваних у викраденні. Це - Аріель Кастро, який раніше працював водієм шкільного автобуса, та його двоє братів. Вони перебувають під вартою у міській в’язниці і чекають на висунення офіційних звинувачень.

У будинку ведеться обшук. Сусід, який врятував жінку, знав і її викрадача:

«Він такий, що другий раз на нього і не подивишся. Нічого особливого він не робив. Розумієте, що я кажу? Абсолютно нічого цікавого – ну, до сьогодні».

Листівки з портретами дівчат були розвішені по Клівленду до сьогодні. Родини жінок не облишали надії їх колись побачити.

Під час прес-конференції у вівторок клівлендська поліція надала деякі додаткові подробиці. Двічі - у 2000 та 2004 роках - їх викликали до цього будинку, але тоді вони не побачили нічого підозрілого. Але з того часу, до них не надходило жодної інформації щодо наявності трьох жінок та дитини у цьому будинку.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG