Спеціальні потреби

Швейцарські заручники в Пакистані вже на волі


Швейцарські туристи в Пакистані
Швейцарські туристи в Пакистані

Швейцарська пара опинилася на свободі після того, як їх від липня минулого року тримали заручниками пакистанські таліби.

Представник пакистанських збройних сил генерал Атар Аббас заявив, що швейцарці сказали службовцям розвідки, що вони втекли викрадачам. За словами Аббаса, військові забрали їх до міста Пешавар, де їх тепер допитують.

Раніше військові заявили, що заручників знайдено на головній дорозі неподалік військового контрольно-пропускного пункту в племінному районі Північний Вазиристан, де їх тримали в ув’язненні.

Посольство Швейцарії відмовилося коментували повідомлення.

Швейцарські туристи, опізнані ЗМІ як Олівер Ох та Даніела Відмер, були викрадені під загрозою застосування зброї, коли вони подорожували машиною в неспокійній південно-західній провінції Балуджистан. Пізніше відповідальність за їх викрадення взяло на себе пакистанське угруповання Талібан, вимагаючи за них звільнення пакистанського науковця, ув’язненого у Сполучених Штатах.

Тимчасом, за повідомленням інформаційного агентства Ассошіейтед Пресс, командири Талібану заявили, що за звільнення швейцарців було заплачено викуп, однак заяви талібів не було підтверджено.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG