Спеціальні потреби

Білий дім сподівається на реалізацію Мінських угод до кінця року


Сюзан Райс
Сюзан Райс

«Це вдасться зробити, якщо сторони, особливо Росія, проявлять достатньо політичної волі» - радник з національної безпеки Сюзан Райс.

У Білому домі вважають за можливе врегулювання українського конфлікту до кінця року, і докладають всіх зусиль для того, щоб російсько-українські мирні угоди були виконані до часу відходу Барака Обами з президентської посади, - заявила радник з національної безпеки Сюзан Райс.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Райс, яка відповідає за координацію зовнішньої політики в Білому домі, заявила, що бачить потенціал для вирішення української кризи до кінця року, і що США активізують співпрацю зі французькими і німецькими колегами в справі реалізації Мінських домовленостей, які були підписані в лютому 2015 року.

«Це вдасться зробити до закінчення терміну повноважень нинішньої адміністрації, якщо сторони, особливо Росія, проявлять достатню політичну волю», - сказала Райс.

Президент Обама залишить посаду 20 січня 2017 року.

«Ми сподіваємося, що, якщо Росія хоче розв'язати цю проблему - а у нас є підстави вважати, що хоче, - у нас є час, ресурси і інструменти, щоб домогтися цього», - сказала Райс.

З квітня 2014 року в конфлікті між проросійськими сепаратистами і українським урядом на сході України загинули більше 9 000 людей.
Сполучені Штати і Євросоюз наполягають на збереженні жорстких економічних санкцій проти Росії, поки не будуть виконані всі умови Мінських угод, що передбачають низку заходів в сфері безпеки і виборчі реформи. Лідери ЄС обговорять питання про розширення санкцій на саміті в кінці червня.

Райс відмовилася робити прогнози, визнавши, що часу може бути занадто мало. Вона також зазначила, що не може гарантувати, що український парламент ухвалить передбачені угодою виборчі реформи.

Дивіться також: Чим обернеться озброєння місії ОБСЄ і який вплив там мають росіяни? - відповіді екс-речника

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG