Спеціальні потреби

Розпочалися щорічні спільні навчання військ США і Південної Кореї


Американські солдати
Американські солдати

Сполучені Штати і Південна Корея в понеділок почали щорічні спільні навчання, незважаючи на гнівні погрози з боку Північної Кореї.

Змодельовані за допомогою комп’ютерних технологій навчання під назвою Ulchi Freedom проходять за участю 80 тисяч американських і південнокорейських військовослужбовців. На навчаннях відпрацьовуються відповідні дії на випадок вторгнення армії Північної Кореї.

Навчання проходять на тлі загострення напруженості на півострові після того, як двоє південнокорейських військових отримали важкі поранення, підірвавшись на мінах при патрулюванні демілітаризованої зони, що розділяє обидві країни. Сеул звинуватив Пхеньян у закладенні мін і в суботу вперше за десять років відновив трансляцію пропагандистських програм через гучномовці вздовж кордону.

КНДР відкидає звинувачення Південної Кореї і наполягає, що трансляції та вчення рівносильні оголошенню війни, погрожуючи «дати найрішучішу військову відповідь».

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе в понеділок закликала забезпечити високу військову готовність на Корейському півострові.

«Як би там не було, Північна Корея щороку спотворює і засуджує суть навчань Ulchi, продовжуючи військові погрози. Поки вороже ставлення і провокаційні погрози Півночі тривають, ми повинні бути мати напоготові сильний стримуючий потенціал для протидії Півночі, і ці навчання дають нам прекрасну можливість перевірити свій початковий стан для захисту наших громадян і забезпечення національної безпеки», – сказала вона.

Сеул і Вашингтон підкреслюють, що навчання носять виключно оборонний характер.

Комуністичний Пхеньян і демократичний Сеул формально все ще знаходяться в стані війни, оскільки в 1953 році Корейська війна завершилася не миром, а угодою про припинення вогню.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG