Спеціальні потреби

Україну цього тижня відвідає делегація Сенату США


Сенатор Джон Маккейн на Майдані у грудні
Сенатор Джон Маккейн на Майдані у грудні
Джон Маккейн очолює групу з восьми сенаторів США, які перебуватимуть у Києві 14-16 березня. Мета візиту - продемонструвати підтримку Україні в конфлікті з Росією.

У складі делегації – п’ять членів комітету Сенату із закордонних справ: Маккейн, Джон Баррассо, Джефф Флейк, Рон Джонсон, Ричард Дурбін і Крістофер Мерфі, як також сенатори Джон Говен і Шелдон Вайтгаус.

Маккейн, відомий своєю наполегливою підтримкою демократичних прагнень українського народу і суверенітету та територіальної цілісності України, востаннє відвідував Київ у грудні і виступав перед протестувальниками на Майдані.

Втім, у середу комітет Сенату із закордонних справ схвалив законопроект, який передбачає надання новому уряду в Києві позикових гарантій на суму в мільярд доларів, а також запровадження економічних санкцій і візових обмежень проти осіб, причетних до підриву безпеки і стабільності України – в першу чергу проти російських посадовців через вторгнення Росії в Україну. Законопроект також передбачає запровадження реформ МВФ.

Крім того, додатково пропонується виділити 50 мільйонів доларів на зміцнення громадянського суспільства в Україні і ще 150 мільйонів - на розширення співпраці США з їх східноєвропейськими партнерами в галузі безпеки.

Тепер документ буде винесено на голосування повного складу Сенату.

Раніше за схожий законопроект проголосувала Палата представників.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG