Спеціальні потреби

Обама проти Ромні: третій і останній раунд дебатів


Останніми днями президент США Барак Обама і його республіканський суперник колишній губернатор штату Массачусетс Мітт Ромні перервали низку передвиборних поїздок і зосередилися на підготовці до своїх третіх і заключних дебатів в цій президентській кампанії.

Півторагодинні дебати пройдуть у місті Бока-Ратон у штаті Флорида в понеділок - за два тижні до президентських виборів, які заплановані на 6 листопада. Американці зможуть в останній раз побачити на телеекрані обох кандидатів на одній сцені, у той час як Обама і Ромні будуть намагатися вказати на свої політичні розбіжності.

Хоча головною темою передвиборчої кампанії цього року була економіка, нинішні дебати будуть присвячені зовнішній політиці.

Ромні і його республіканські союзники постійно критикують президента Обаму за його реакцію на вересневий напад на американське консульство в Лівії. Нагадаємо, що в результаті атаки в Бенгазі 11 вересня 2012 був убитий посол США Кристофер Стівенс і троє інших американців.

У центрі суперечок кандидатів також стоїть іранська ядерна програма. На думку Ромні, адміністрація Обами займає недостатньо жорстку позицію стосовно Тегерану, і не надає достатньої підтримки Ізраїлю.

Обама звинувачує Ромні в політизації атаки в Лівії. Він також наполягає, що ввів жорсткі санкції проти Ірану, одночасно зміцнюючи співробітництво в сфері безпеки з Ізраїлем. Президент також підкреслює свої успіхи в сфері боротьби з тероризмом, включаючи успішну операцію, в ході якої був убитий Осама бін Ладен.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG