Спеціальні потреби

Віце-президентська «дуель»


Віце-президентська «дуель»
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:53 0:00
Direct link
Вже з перших хвилин чинний віце-президент Джозеф Байден задав агресивний тон дебатів. Байден та його опонент – кандидат у віце президенти від республіканців конгресмен Пол Раян – сперечалися щодо багатьох питань як внутрішньої, так і зовнішньої політики. Поза увагою не залишився і нещодавній напад на консульство США в Лівії, під час якого загинуло четверо американських дипломатів.

Республіканці звинувачують адміністрацію Обами у тому, що дипломатичне представництво у Лівії було слабо захищене.

«При всій повазі, мушу сказати, це повна нісенітниця. Жодне слово з цієї лекції про безпеку посольства, яку виголосив мій опонент, не відовідає дійсності. Конгресмен Раян сам скоротив бюджет охорони посольств на 300 мільйонів доларів від суми, яку ми просили», – зазначив Джозеф Байден.

"Останнє, що сьогодні потрібно Америці, це участь у війні на Близькому Сході".
Джозеф Байден
Не менше дискусій викликало питання іранської ядерної програми. Раян сказав, що не можна спокійно спостерігати за тим, як Іран наближається до виготовлення ядерної зброї. Він заявив, що існуючи санкції проти Тегерана малоефективні, чим викликав обурення Байдена:

«Це найбільш паралізуючі санкції в історії санкцій. Крапка. Сам Ромні говорить, що ми повинні дотримуватись цих санкцій. А ви наполягаєте що потрібно зробити ще більше. Ви що, збираєтеся розпочати війну? Ви це хочете зробити?

Наступним гарячим питанням дискусії став конфлікт у Сирії. Республіканці звинувачують адміністрацію Обами, що США надають недостатньо підтримки сирійським повстанцям.

«Губернатор Ромні та конгресмен Раян говорять, що США роблять не достатньо для розв’язання конфлікту. Що б запропонували вони, крім того, щоб ввести американські війська в Сирію? Останнє, що сьогодні потрібно Америці, це участь у війні на Близькому Сході», – зазначив Байден.

На що Раян відповів: «Ніхто не пропонує вводити американські війська в Сирію. Однак, чи можна щось зробити іншим шляхом? Ми б скажімо не називали Башара аль-Ассада реформатором, коли він продовжує вбивати свій народ, використовуючи російську зброю».

Обидва політичні табори вважають переможцем свого кандидата. Втім, запальний виступ Джозефа Байдена однозначно пожвавив політичну активність демократів, які дещо втратили ентузіазм після перших президентських дебатів минулого тижня.

Опитування громадської думки показали, що після першого виступу Ромні, його рейтинги зрівнялись із рейтингами Обами. Втім, якщо для кандидатів у віце-президенти це була єдина словесна дуель, то на Обаму і Ромні чекають ще два раунди дебатів. Другий з них пройде наступного вівторка у Нью-Йорку.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG