Спеціальні потреби

У США проходять партійні збори у штатах Колорадо та Міннесота


У США проходять партійні збори у штатах Колорадо та Міннесота
У США проходять партійні збори у штатах Колорадо та Міннесота

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Мітт Ромні надіється підтвердити своє лідерство у внутрішньопартійних перегонах вирішальною перемогою на «кокусах» сьогодні у штатах Колорадо та Міннесота.

Згідно з результатами опитувань, ймовірним переможцем у Колорадо стане Ромні. Проте у Міннесоті, результати опитів вказують на те, що будь-хто з чотирьох претендентів має шанси здобути перше місце, хоча перед веде колишній сенатор від штату Пенсільванія Рик Санторум.

Торік, в опитуваннях у штаті Колорадо значною перевагою користувався колишній спікер Палати Представників Ньют Ґінґрич, який вважався головним суперником Ромні за президентську номінацію Республіканської партії. Одначе, з того часу він втратив певну підтримку серед виборців-республіканців.

У 2008 році, у тодішніх перегонах за республіканську номінацію, Ромні здобув перемогу на партійних зборах як у Колорадо, так і в Міннесоті.

«Кокуси» та попередні вибори «праймеріз» є частиною процесу, на якому окремі штати обирають найсильнішого кандидата від Республіканської партії, який змагатиметься проти президента Барака Обами на листопадових президентських виборах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG