Спеціальні потреби

ВМС США посилюють свою присутність у Середземномор’ї


Авіаносець USS Harry S. Truman
Авіаносець USS Harry S. Truman

Напередодні саміту НАТО у Варшаві, США оголосили про заходи щодо врівноваження російських дій в регіоні Середземного моря.

Зокрема, для цих цілей Вашингтон буде тримати два авіаносці - USS Harry S. Truman i USS Dwight D. Eisenhower - в Середземному морі протягом місяця перед самітом Північноатлантичного алmzнсу, який проходитиме 8-9 липня у Варшаві.

За повідомленням інформаційного агентства Reuters, ці дії спрямовані на врівноваження дій Росії в регіоні та посилення боротьби з «Ісламською державою».

Такі заходи збігаються з військовими навчаннями НАТО в Східній Європі і Туреччині, що, звісно, можуть призвести до подальшого загострення відносин Альянсу з Росією.

Як повідомили американські посадовці, Росія в Середземномор'ї передислокувала військові кораблі та субмарини і вже найближчим часом планує там провести власні військові навчання.

Речних командування США в Європі капітан Денні Гернандес зазначив, що посилення активності НАТО на своїх східних кордонах також має на меті створення умов для здійснення місій із запевнення безпеки союзників США в Європі після анексії Росією українського Криму.

Дивіться також: Американський військовий журналіст: «Повертатися додому з війни складно»

Ветерани АТО, щоб подолати стрес мають триматись побратимів - американський ветеран. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG