Спеціальні потреби

США: КНДР зняла балістичні ракети зі стартового майданчика


Американські посадовці вважають, що Північна Корея вивезла зі стартового майданчика дві ракети середнього радіусу дії, що явно свідчить про подальше послаблення напруженості на Корейському півострові.

У піхзніх годинах у понеділок представники Пентагону у Вашингтоні, на умовах анонімності, повідомили, що Пхеньян нещодавно вивіз дві ракети «Мусудан» зі стартового майданчика на сході країни.

Про передислокації ракет також повідомляють південнокорейські ЗМІ.

Вашингтон протягом кількох тижнів попереджав, що Північна Корея може провести запуск раніше не випробуваних ракет «Мусудан». Їх радіус дії може досягати 3 500 кілометрів, і вони можуть вразити низку американських об'єктів у регіоні.

Старший директор Білого дому у справах Азії Деніел Рассел повідомив, що ще зарано характеризувати ці повідомлення як «добрі новини», зазначивши, що американські посадовці поки що не виключають можливості ракетного випробування.

Північна Корея поступово пом’якшує свою войовничу риторику після того, як Пхеньян протягом декількох тижнів погрожував США і Південній Кореї ядерними і звичайними атаками.

Тим часом, у вівторок президент Південної Кореї Пак Кин Хе зустрічається у Білому домі з Бараком Обамою. Як гадається, увага переговорів зосереджуватиметься на діях Пхеньяна.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG