Спеціальні потреби

Джон Керрі відвідує Бразилію


Джон Керрі
Джон Керрі
Державний секретар Джон Керрі у вівторок перебуває з візитом у Бразилії. Керрі намагається послабити напруженість у Латинській Америці, що виникла в результаті появи інформації про те, що США збирають дані про мільярди телефонних розмов та електронних повідомлень.

У липні бразильська газета O Globo повідомила, що інформація, розкрита колишнім контрактником Агентства національної безпеки США (АНБ) Едвардом Сноуденом, показує, що Бразилія і Колумбія є головними об'єктами роботи АНБ щодо збору електронних даних в Латинській Америці.

У ході візиту до Колумбії в понеділок Керрі заявив, що США вдаються до комплексних заходів у боротьбі з тероризмом.

Керрі висловив впевненість у тому, що йому вдалося з’ясувати законність дій американської розвідки і їх намірів, кажучи, що питання програм стеження АНБ не стояло в центрі уваги його переговорів у Боготі.

Керрі також пообіцяв підтримувати дії Колумбії в її зусиллях завершити півстолітній конфлікт з ФАРК - Революційними збройними силами Колумбії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG