Спеціальні потреби

Оприлюднено американські документи про катастрофу на АЕС Фукусіма


АЕС Фукусіма
АЕС Фукусіма

Комісія з ядерного регулювання США оприлюднила документи, згідно з якими, в перших днях після ядерної кризи на АЕС Фукусіма японські офіційні особи вели справи в дуже гарячковій атмосфері.

У вівторок американська установа оприлюднила понад три тисячі стенограм, які вказують на реагування на катастрофу на АЕС у безні 2011 році. Голова Комісії з ядерного регулювання США Ґреґорі Джеско заявив репортерам, що офіційні особи були змушені покладатися на інформацію від місцевих службовців і японських ЗМІ, які назагал були неточними.

В один момент Джеско прилюдно заявив, що басейн у пошкодженому комплексі, в якому охолоджувались використані ядерні елементи, був сухим, що збільшувало можливості викиду радіації у повітря. Проте пізніше йому повідомлено, що інформація була неточною.

Службовці Комісії з ядерного регулювання США також не були певні щодо можливості евакуації громадян США, які проживали в Японії в радіусі 80 кілометрів від АЕС Фукусіма.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG