Спеціальні потреби

Прем’єр-міністр Іраку перебуває з візитом у Вашингтоні


У середу аль-Малікі зустрівся з віце-президентом США Байденом
У середу аль-Малікі зустрівся з віце-президентом США Байденом
Прем'єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі закликає до збільшення американської допомоги у боротьбі з хвилею насильства в його країні. У четвер аль-Малікі зустрінеться з міністром оборони США Чаком Гейґелом.

Після переговорів у Вашингтоні, іракський міністр виступить з промовою на форумі, присвяченому американсько-іракським відносинам і проблемам, що стоять перед післявоєнним Іраком, де цього року внаслідок ескалації міжсектантських сутичок загинуло понад 7 500 людей.

Напередодні візиту до Вашингтона, аль-Малікі наголосив на необхідності модернізації системи повітряної оборони Іраку та надання країні іншої військової допомогу, попередивши, що аль-Кайда експлуатує міжсектантські розколи для проведення «терористичної кампанії».

Іракський прем’єр почав свої зустрічї з американськими чиновниками в середу, в тому числі з віце-президентом Джозефом Байденом, який підтвердив, що США сповнені рішучості, щоб допомогти іракцям у боротьбі з аль-Кайдою.

Байден заявив, що США віддані справам зміцнення безпеки в Іраку і створення довготривалого партнерства.

Після зустрічі високопоставлений представник США повідомив, що незважаючи на деякі затримки, замовлені Іраком винищувачі F-16 будуть доставлені до кінця наступного року, згідно з планом. Ірак нещодавно вніс завдаток за літкаи в розмірі 650 мільйонів доларів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG