Спеціальні потреби

Майже 50 осіб загинуло в Іраку внаслідок терактів


За даними ООН, нинішній спалах насильства – найгірший з 2008 року.

Близько п’ятдесяти осіб загинули у результаті серії терактів в іракській столиці та на півночі країни. З них щонайменше тридцять сім осіб загинуло в районах Багдада, переважно населених шиїтами, коли кілька начинених вибухівкою машин були детоновані протягом тридцяти хвилин. Поки ніхто не взяв на себе відповідальності за вибухи.

Ще дванадцять людей стали жертвою терориста-смертника, який підірвав себе у машині у північному місті Мосул. Якнайменш двадцять осіб отримали поранення.

За даними ООН, від квітня в Іраку загинуло понад 5 тисяч людей внаслідок терактів після того, як переважно шиїтські сили безпеки здійснили напад на табір сунітських демонстрантів на півночі від Багдада. Аналітики попереджають, що спалах насильства, найгірший з 2008 року, може призвести до широкомасштабного релігійного кровопролиття, яке після вторгнення в Ірак американських військ у 2003 майже спричинило в країні громадянську війну.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG