Спеціальні потреби

Сплеск насильства в Іраку. Десятки загиблих.


Вибух у Басрі
Вибух у Басрі

Щонайменше 58 людей загинуло у результаті серії вибухів у кількох іракських містах. Ірак переживає найбільшу хвилю насильства з 2008 року. З квітня в країні загинуло понад чотири тисячі людей.

У неділю, заміновані автомобілі вибухали переважно у містах заселених шиїтами. Найбільше людей загинуло у місті Гілла. Поряд з базаром вибухнула спочатку одна машина, незабаром друга. 15 людей померло і три десятки отримали поранення. У сусідньому місті Іскандарія автомобіль підірвали на автостоянці. Жертвами вибуху стало четверо осіб. В індустріальному районі Карбали, від ідентичного теракту загинуло п’ятеро людей. В іншому шиїтському місті Кут, начинений вибухівкою автомобіль злетів у повітря поряд з будівельниками та торговими рядами. Двоє осіб померло. Ще семеро осіб загинуло від чотирьох різних вибухів у містах неподалік Кута.
У Багдадському районі заселеному сунітами, терористи спробували вбити голову однієї з місцевих провінційних рад. Чиновник залишився живим, однак з його автоколони троє людей загинуло та вісім отримали поранення. В іншому районі столиці злочинці підірвали машину поряд з поліцейським патрулем, життя лишилося двоє цивільних. Ще два вибухи пролунали у містах Басра та Насірія, їх жертвами стало вісім людей.
У суботу, 27 осіб загинуло у результаті вибухів, перестрілок та самогубних атак по всій країні.
Ірак переживає найкривавіший період з 2008 року, що викликає занепокоєння здатністю уряду контролювати країну. Лише у серпні в Іраку загинуло 804 особи. Загалом, з квітня цього року, понад 4000 людей стали жертвами насильства.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG