Спеціальні потреби

США засудили напади в Іраку, жертвами яких стало 46 людей


Джон Кірбі
Джон Кірбі

Сполучені Штати засудили серію атак у понеділок в Іраку, в результаті яких загинуло щонайменше 46 людей, понад 100 отримали поранення.

Бойовики «Ісламської держави» взяли на себе відповідальність за дві найбільші атаки, заявивши, що їх метою були шиїти.

У Багдаді озброєна людина відкрила стрілянину по покупцях у торговельному центрі, убивши щонайменше 18 осіб. У місті Муктадія, що приблизно в 90 км від столиці країни, жертвами подвійої атаки нападників-смертників стало 23 людей.

Прес-секретар Держдепартаменту США Джон Кірбі назвав атаки «варварським актом тероризму» і підтвердив відданість Сполучених Штатів підтримці Іраку в його боротьбі проти ісламістів.

«Ці атаки – чергова демонстрація повної зневаги ІДІЛ до життя невинних мирних громадян. Ми єдині з народом Іраку в його боротьбі проти насильницького екстремізму», – сказав Кірбі.

У понеділок увечері замінована машина вибухнула на ринку в Багдаді, вбиваючи п’ятьох людей.

Іракські урядові війська, підтримувані з повітря очолюваною США коаліцією, докладають зусиль для повернення західних та північних територій, захоплених у 2014 році ІДІЛ. Минулого місяця вони повернули контроль над містом Рамаді, наступна мета, за словами премєр-міністра Іраку Гайдера аль-Абаді – Мосул, друге за величиною місто країни.

Дивіться також: Ось чому для України актуальна класична Бродвейська вистава про дівчинку-сироту

Ось чому для України актуальна класична Бродвейська вистава про дівчинку-сироту. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG