Спеціальні потреби

Обама і Олланд підкреслюють американсько-французьке співробітництво


Резиденція третього президента США Томаса Джефферсона Монтічелло
Резиденція третього президента США Томаса Джефферсона Монтічелло
Президент Барак Обама і президент Франції Франсуа Олланд, який відвідує Сполучені Штати, прибудуть у понеділок до міста Шарлотсвілл, що у штаті Вірджинія, де вони виступлять з промовами і відвідають резиденцію третього президента США Томаса Джефферсона Монтічелло.

Перед відвідинами міста, яке розташоване за 180 кілометрів на південний захід від столиці, газета «Вашингтон пост» надрукувала спільну статтю, в якій підкреслено співпрацю між обома країнами в таких, серед іншого, питаннях, як переговори у справі іранської ядерної програми, боротьба з тероризмом і допомога бідним країнам Африки.

Обама і Олланд заявили, що відносини між США і Францією протягом минулих кількох років «змінилися» і тепер можуть бути «зразком міжнародного співробітництва».

Вони також посилалися на військову співпрацю в Малі, Центрально-Африканській Республіці і Сомалі, а також ініціативи з метою скорочення викидів в атмосферу двоокису вуглецю перед міжнародною конференцією про кліматичні зміни, яка відбудеться наступного року у Франції.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG