Спеціальні потреби

У Вашингтоні розпочався стратегічно-економічний діалог з КНР


Американські правозахисні організації і законодавці закликають адміністрацію президента Обами зайняти рішучу позицію під час річних нарад на високому рівні, які розпочалися в середу у Вашингтоні.

Американську делегацію очолюють державний секретар Джон Керрі і міністр фінансів Джек Лью. Китайську сторону представляють державний радник Ян Цзечі і заступник прем’єр-міністра Ван Ян.

Це вже п’ятий так званий стратегічний і економічний діалог, який є нагодою для Вашингтона і Пекіна обміркувати та інколи висловити протилежні думки щодо співробітництва і непогодженостей між двома державами з найбільшими економіками.

Ще до дводенних нарад були заклики до американської сторони, щоб вона висловила занепокоєння з приводу репутації КНР у сфері прав людини. Це дуже делікатне питання у випадку Китаю.

Базована в Нью-Йорку організація Вахта прав людини заявила, що Сполучені Штати повинні вимагати відповіді з боку Китаю з приводу «відсутності поступу» у таких питаннях, як ставлення до критиків уряду, обмеження свободи слова і політики в районах проживання національних меншин.

Двопартійна група провідних американських законодавців також закликала адміністрацію Обами чинити тиск на Китай у ряді економічних питань, включно із захистом інтелектувальної власності і запевнення, що Китай відкриє свої ринки для дальшої конкуренці з іноземними компаніями.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG