Спеціальні потреби

Китай і Росія не протидіють торгівлі людьми - Держдеп


Китай і Росія не протидіють торгівлі людьми - Держдеп
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00
Державний департамент США оприлюднив черговий звіт про контрабанду людей, у якому понизив Росію і Китай до найнижчої можливої позначки, разом з Північною Кореєю та Іраном.

Китай і Росія гостро відреагували на американський звіт, у якому обидві країни зараховано до тих, які найгірше борються з торгівлею людьми для секс-індустрії і примусової праці.

Представник Міністерства закордонних справ Китаю назвав звіт одностороннім, кажучи, що Вашингтон повинен «об’єктивно і безсторонньо» глянути на свої спроби боротьби з контрабандою людьми. МЗС Росії висловило думку, що Державний департамент попросту оцінює окремі країни відповідно до рівня їх прихильності до Вашингтона.

Торгівля людьми – проблема світового масштабу. 27 мільйонів людей нині перебувають у сучасному рабстві. Лише малий відсоток з них, біля сорока шести тисяч, минулого року були ідентифіковані, каже державний секретар США Джон Керрі:

«Не є перебільшенням сказати, що ми намагаємось подолати проблему, від якої за роки постраждали мільйони людей. Але проблема продовжує існувати, і в деяких місцях кількість жертв зростає».

Серед нових країн, які у своєму звіті Державний департамент відніс до найгіршої категорії щодо стану з торгівлею людьми, - Китай, Узбекистан та Росія. Загалом, говориться у доповіді Держдепу, двадцять одна країна зі 188 не дотримується навіть мінімальних стандартів щодо протидії торгівлі людьми. За словами Керрі, вони не роблять жодних зусиль, щоб змінити ситуацію:

«Ми продовжуватиме співпрацювати з урядами інших країн, щоб подолати цю проблему, оскільки від сучасного рабства страждає кожна країна світу, в тому числі і Сполучені Штати. І кожний уряд несе відповідальність щодо боротьби з цим явищем, і поки що жодна країна не робить достатньо у цій сфері».

Керрі зазначив, що останнє дослідження вказує на те, що вірогідність того, що уряд почне щось робити для вирішення проблеми торгівлі людьми, зростає вдвічі після того, як країна попадає у найнижчу категорію.

Серед нових країн, які у своєму звіті Державний департамент відніс до найгіршої категорії щодо стану з торгівлею людьми, - Китай, Узбекистан та Росія.
Серед нових країн, які у своєму звіті Державний департамент відніс до найгіршої категорії щодо стану з торгівлею людьми, - Китай, Узбекистан та Росія.
У рамках програми боротьби з торгівлею людьми Державний департамент також нагородив дев’ятьох осіб за їх роботу в цій сфері.

Серед них - громадянин Іраку Мохаммед Бассам аль-Нассері, який ініціював прийняття в Іраку закону про боротьбу з торгівлею людьми. Він розповів, що особисто допоміг будівельникам зі Східної Європи, яких силою привезли та утримували в Іраку:

«Уявіть собі на хвилину, ви отримуєте пропозицію роботи, приймаєте її, а замість того виконуєте принизливу роботу, не отримуючи гідної зарплати. Отримуючи копійки, ви маєте харчуватись сухарями. У вас навіть нема доступу до чистої питної води, не можете помитись».

Він каже, такими є жорсткі реалії жертв торгівлі людьми, які опиняються у пастці рабства, відрізані від старого життя, примушені безоплатно працювати, примушені до проституції.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG