Спеціальні потреби

Не зважаючи на заклик Керрі, район Алеппо піддано бомбардуванню


Чоловік несе поранену дитину в районі Алеппо
Чоловік несе поранену дитину в районі Алеппо

Протягом ночі на контрольовані сирійськими повстанцями райони Алеппо було проведено повітряні удари. Це були одні з найсерйозніших бомбардувань за останні місяці і вони сталися через кілька годин після того, які державний секретар Джон Керрі закликав до припинення всіх польотів військових літаків над «найважливішими районами» Сирії.

Лідери опозиції негайно заявили, що відповідальність за це несе сирійський уряд, хоча офіційні особи поки що не коментували повідомлень. Після повітряних ударів на окраїнах Алеппо спалахнули бої.

У результаті повітряних ударів на східний район Алеппо в середу вранці загинуло 12 цивільних, що стало великим викликом угоді про припинення вогню, яку було досягнуто на початку цього місяця між Сполученими Штатами і Росією.

Якщо припинення вогню, яке щодня порушується, має бути збережено, сказав Джон Керрі в середу, літаки мусять припинити бомбардування районів, у які гуманітарні організації намагаються постачати продовольство і медикаменти.

Після скандального порушення угоди про припинення вогню, зокрема кривавого повітряного удару на автоколону з гуманітарною допомогою в понеділок, відповідальність за який США поклали на Росію – Керрі заявив, що всі сторони конфлікту опинилися перед «моментом істини».

Пропозицію Керрі було сформульовано дуже дипломатично, не вказуючи конкретно на російські чи сирійські літаки, які звинувачується у більшості кривавих атак на цивільні райони в минулому. Керрі сказав, що це також стосуватиметься всіх літаків у конкретних районах Сирії, включно з літаками США і коаліційних партнерів.

Дивіться також: Як київська мерія розвиває зони пішої ходи та бореться з зовнішньою рекламою

Як київська мерія розвиває зони пішої ходи та бореться з зовнішньою рекламою. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:01 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG