Спеціальні потреби

Посланник ООН закликає до «оновлення» припинення вогню в Сирії


Сирійські повстанці в районі Алеппо
Сирійські повстанці в районі Алеппо

Посланник ООН з питань Сирії Стеффан де Містура повідомив, що він планує провести наступного місяця черговий раунд мирних переговорів, але закликав до «оновленого» припинення вогню перед тим, як встановити дату переговорів.

Він зробив таку заяву в четвер після ознайомлення Ради Безпеки ООН зі станом переговорів. Він також сказав, що дискусії були корисними, незважаючи на збільшення насильства в Сирії.

Також у четвер Міжнародний комітет Червого Хреста попередив, що розтерзане війною місто Алеппо у північному регіоні Сирії опинилося на грані гуманітарної кризи.

У четвер повстанські сили обстріляли контрольовану урядом частину міста, в результаті чого загинуло щонайменше 14 людей.

У результаті повітрянх ударів по лікарні в контрольованій повстанцями частині Алеппо в середу там загинуло щонайменше 20 людей, включно з трьома медичними працівниками. У повідомленнях з місця сказано, що однією з жертв був єдиний педіатр у контрольованому повстанцями районі. Загинула також дитина. Червоний Хрест повідомив, що лікарнею опікувалися і Червоний Хрест і організація Лікарі без кордонів.

У середу Росія звернулася до Ради Безпеки ООН з пропозицією накласти санкції на угруповання сирійської опозиції, яке веде активну участь у мирних переговорах.

Дивіться також: Олег Березюк: Якщо Мінськ-2 імплементують, Україна зникне

Олег Березюк: Якщо Мінськ-2 імплементують, Україна зникне. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:53 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG